.

De film – Malika Karoum

Geplaatst op 04/06/2013 door Jacques Smits
Het was wel jaren wachten, maar nu schijnt de film Malika Karoum, over dit boek er dan toch te komen.

Malika Karoum

Al eerder schreef de Nederlandse media over deze Marokkaanse Mata Hari en haar “spelletjes” in het zonovergoten Dubai, waar zij een fictieve dubieuze rol speelde in spionage, intriges, oplichting, afpersing, wapen- en drugshandel.

Malika Karoum

De “grote en bekende” misdaadjournalisten trokken zich de haren uit hun hoofd dat zij deze scoop – de film Malika Karoum – niet hadden, zochten Malika in Dubai op maar hun criminaliteitskennis was dusdanig dat zij zich ook om de poezelige vingertjes van de mooi ogende Karoum lieten winden.

Malika Karoum

John van de Heuvel vertrok ook naar Dubai, viel voor de ogen van de Marokkaanse (hij is zelf een halve Marokkaan), kwam geen stap verder en belde mij later met de woorden: “jij bent een bloedzuiger”, tsja ….. een scoop mislopen was een grote teleurstelling voor deze misdaad-bobo.

Bruine Rat Bas van Hout speelde wel een zeer speciale rol in dit geheel, hij werd door de strafrechtadvocaat van Karoum (Han Jahea) ingezet om alle bewijzen voor de film, tegen Karoum onderuit te halen, hoe dan ook En met wat dan ook!

Wij kregen lucht van de inmenging door deze Bruine Rat en moesten daarom het Plan van Aanpak aanpassen om hen beide op een verkeerd spoor te zetten, laat dat nu ook eens goed gelukt zijn.

Een zogenaamde drugsverzending naar Dubai – voor de film Malika Karoum – had het juiste effect, de Rat hapte, zie hier.

Waarom ik niet op de vragen van de Bruine Rat inging? De opnames van de film Malika Karoum, liep nog dus ik kon weinig tot niks zeggen, maar het was zeer bevredigend dat het “dwaalspoor” zijn gewenste uitwerking had.

Malika Karoum

In de fictieve film – Malika Karoum – worden grote bedrijven in Dubai om zeep geholpen, zo ook die kale Egytische wapenhandelaar hierboven, die bouwprojecten in Dubai gebruikte om geld wit te wassen, waarbij hij zeer nauw met Malika karoum, in de fictieve film, samenwerkte.

Auteur Jan Libbenga liep gedurende het hele verhaal van Malika Karoum mee, kreeg zijn informatie van de juiste instantie en plaatste regelmatig pagina’s van de fictieve film Malika Karoum, in De Revu (of is het De Nieuwe Revu?).

In de fictieve film heeft Malika Karoum haar tijd, gedurende de eerste shots van de film en in de trailer in een hok van 2 bij 4 moeten uitzitten, Bas van Hout totaal over de zeik dat hij (mede) door mij enorm bij de neus is genomen, kon alleen nog maar huilen bij het programma “De leugen regeert” (begint halverwege programma) waar wel OVER mij mocht worden gesproken, maar niet MET mij, anders zouden de Bruine Rat en Han Jahea niet in de uitzending komen.

Zelfs in Australië was de insteek van de fictieve film Malika Karoum, voorpaginanieuws, maar de Nederlander geloofde alleen het verhaal van onderwereldjournalist Bas van Hout, so be it!

Nu gaat de fictieve film Malika Karoum komen, de producent is mij bekend, inmiddels met hem gesproken en dat is echt niet één van de kleinste, geloof dat maar van mij.

Malika Karoum

.

Hoe zou het zijn met Malika Karoum?

Woensdag 3 april 2013 13:41

In de film Malika Karoum zou Malika Karoum uit Amsterdam-Slotervaart hebben gewerkt voor de Nederlandse inlichtingendienst. De Marokkaanse Malika Karoum, geboren op 2 februari 1976 in Tetouan, is in deze spannende fictieve thriller, zelfs als infiltrante, aan belangrijke informatie gekomen, over islamitische extremistische organisaties, naar een idee van The great Change van Mohammad Berdouy.

Verschillende film-critisie probeerden duidelijkheid en meer inzicht te krijgen over de film Malika Karoum, maar heeft ondervonden dat meerdere bronnen i.v.m. geheimshouding-verklaringen tot na de release van de film nog niets mogen vertellen over de vele spannende scenes en plots uit de film.

Voor de fictieve film Malika Karoum hebben meerder hoofdrolspelers, voor meerdere veiligheidsdiensten vanuit Dubai informatie hebben geprobeerd te krijgen over terroristische en criminele geldstromen. Dat de hoofdrolspeler in de film Malika Karoum een perfecte infiltrante zou kunnen zijn is niet onlogisch. In het verhaal heeft haar ex-man een reisbureau, en heeft daardoor veel internationale contacten opgedaan en spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Arabisch.

Maar volgens bronnen is Malika Karoum, in de film, ook een dubbelspionne hetgeen het verhaal alleen maar spannender maakt.

De film Malika Karoum gaat om een verfilming van The great Change van Mohammad Berdouy, naar het fictieve verhaal en boek van schrijfster Malika Karoum. Dit stuk verhaalt over de hoofdrolspeelster Malika Karoum, en bestaat uit meerder delen. Volgens de Amerikaanse filmwebsite We Got This Covered kruipt schrijfster, Malika Karoum voor de film Malika Karoum in de huid van zowel slachtoffer, spionne, dubbelspionne, opdrachtgever en de baas van een organisatie.

Warner Bros., de filmmaatschappij achter de film, zou de rechten van het boek en de film hebben gekocht. De film titel is inmiddels ook aangepast van The Dutch Connection, naar Malika Karoum, en dat zou volgens diverse critisie, die stellen dat het beeldmerk nu meer een stuk fictiever filmisch is, op een nieuw en spannend bioscoopavontuur wijzen.